L’obra “Catalunya, nació d’Europa. 1714-2014″, presentada a l’Ateneu Barcelonès

La sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès ha acollit la presentació de l’obra Catalunya, nació d’Europa. 1714-2014. Hi han intervingut el president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta, l’historiador, Joaquim Albareda, el president de l’Ateneu Barcelonès, Francesc Cabana, i el M.H. Sr. Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya de 1980 a 2003.

Albareda, director de l’obra, ha fet un repàs per la història dels tres segles i ha destacat que mostra per damunt de tot que “la voluntat de ser catalans ha estat persistent al llarg d’aquests tres segles, cosa que ens ha marcat profundament”.

Per la seva banda, Jordi Pujol ha mencionat tres coses “que sempre són molt importants a conèixer d’un país: la geografia, la seva història i la demografia”. També ha expressat que “en aquest moment crític som on no havíem arribat mai. De moment hem arribat més lluny que mai”.

Per rebre informació de l’obra podeu escriure a comunicacio@grec.cat.

This entry was posted in Actualitat, Novetats. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>