Endrets, la geografia literària dels Països Catalans

La Geografia Literària dels Països Catalans (Endrets) és un projecte que combina la literatura, els indrets i els autors amb les tecnologies de la informació i de la comunicació. Especialment i entre altres prestacions, Endrets situa en el mapa dels Països Catalans autors, textos, indrets i rutes de la literatura catalana. Aquesta geografia, a través de les comarques, els pobles i ciutats que les conformen, vol recuperar i fixar la memòria d’espais, indrets, cases, monuments, edificis patrimonials o llocs que han estat el centre d’interès dels nostres escriptors d’ençà dels trobadors i Ramon Llull fins als nostres dies.

L’enfilall de llocs literaris, adscrits a pobles i ciutats, permet programar rutes específiques al gust de cada usuari, ja sigui al voltant dels indrets lligats amb un autor o bé a partir d’accidents geogràfics o monuments artístics de cada comarca.

El projecte engegà l’octubre de l’any passat i de mica en mica va creixent.  Aquest mateix més de juny Endrets endegà l’enregistrament de locucions dels textos.

L’octubre de 2009 Agustí Montal, president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, i Assumpta Fargas, rectora de la Universitat de Vic, signaren un conveni de col·laboració entre ambdues institucions pel qual aquestes entitats se cedien imatges recíprocament i enllaçaven els articles d’Endrets a l’Enciclopèdia.cat.

This entry was posted in Institucions i entitats and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Endrets, la geografia literària dels Països Catalans

  1. Pingback: Tweets that mention http://bloc.enciclopedia.cat/?p=63utm_sourcepingback -- Topsy.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>